ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ

Τα τελευταία χρόνια οι ανάγκες του ανθρώπου ολοένα και τον οδηγούν ώστε να βρίσκει τρόπους για να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και πιο ευχάριστη. Ένας από αυτούς είναι και η αυτόματη πώληση η οποία προσφέρει το προϊόν που επιθυμεί ο καθένας μας άμεσα ακόμα και μέσα στον χώρο εργασίας μας. Αυτήν την δουλειά την αναλαμβάνουν οι αυτόματοι πωλητές οι οποίοι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορούν να παρέχουν ροφήματα, αναψυκτικά, νερά, snacks, τσιγάρα και άλλα προϊόντα.

Οι αυτόματοι πωλητές (vending machines) είναι μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας τα οποία είναι ικανά να εξυπηρετήσουν οποιονδήποτε εύκολα και γρήγορα. Ο εύκολος προγραμματισμός τους και τροφοδοσία τους, τα καταστεί ιδανικά ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους για οποιονδήποτε. Η συναλλαγή με τον πελάτη γίνεται μέσω ενός «έξυπνου» κερματοδέκτη, ο οποίος από την μια λειτουργεί με ευρώ (νομίσματα και χαρτονομίσματα), δίνοντας ταυτόχρονα ρέστα και από την άλλη υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθεί κάποιος με Η/Υ ή PDA και να δει - αποθηκεύσει όλες τις πωλήσεις που έχουν γίνει στο μηχάνημα.

Επίσης ακολουθώντας και την εξέλιξη με παρόμοιο κερματοδέκτη μπορεί να γίνει πληρωμή προπληρωμένου ποσού με κάρτα ή κλειδί, ενώ και τα χρήματα μπορούν να συλλέγονται σε σακούλες ασφαλείας.